De ce afacerea ta are nevoie de un magazin online?

La ora actuala, o afacere prospera se poate traduce prin nenumarat variabile. Totusi, desi pot aparea deosebit de multe schimbari in politica de management a unei firme, un lucru ramane cert: niciodata nu pot fi prea multi potentiali clienti!

Avand in vedere avansul pe care tehnologia l-a cunoscut si continua sa il cunoasca pe zi ce trece mai mult, marea majoritate a afacerilor s-au axat pe prezenta lor in cadrul segmentului online. Mai precis, acestea dispun de un site web de prezentare a serviciilor si produselor cu care isi intampina clientii. Un site web nu este, insa, singurul pas pe care un business cat mai prosper poate sa il parcurga. De asemenea, a pune la dispozitia utilizatorilor posibilitatea de a-si face cumparaturile online se demonstreaza a fi masura pe care fiecare afacere ar trebui sa o aiba in vedere.

De ce magazinele online devin o necesitate? Ei bine, ce persoana nu isi doreste sa poata porni in sesiunile de shopping preferate chiar din confortul propriei locuinte? Ce persoana nu considera un avantaj faptul ca produsele de care are nevoie sunt livrate direct acasa, fara batai de cap si fara orele prelungite in cadrul magazinelor fizice? Intr-adevar, cumparaturile online isi depasesc statutul de trend al noului mileniu si se pozitioneaza ca o adevarata utilitate.


Care sunt avantajele magazinelor online?

In primul rand, dupa cum am mentionat si anterior, utilizatorii considera avantajos faptul ca pot achizitiona articolele preferate direct de acasa. De asemenea, acestia au posibilitatea de a compara ofertele magazinelor preferate, cu mai putin timp investit.

Un magazin online presupune, de fapt, economii atat din prisma financiara, cat si din perspectiva timpului. Totodata, in timp ce utilizatorii beneficiaza de astfel de oportunitati, afacerile se dezvolta si isi cresc cifra de afaceri. Asadar, crearea unui magazin online, alaturi de o firma specializata in acest domeniu, poate constitui cea mai buna decizie luata de managementul unui business.Ce caracteristici trebuie sa indeplineasca un magazin online?


  1. Un magazin online de succes trebuie sa fie simplu

  2. De cele mai multe ori, simplitatea este de neegalat, mai ales in cazul magazinelor online. Mai precis, ne referim la faptul ca acestea trebuie sa fie cat mai user friendly, astfel incat orice persoana care le acceseaza sa poata finaliza cu succes achizitiile dorite. Nu uitati: nu va adresati doar utilizatorilor experimentati si destul de bine familiarizati cu mediul online, ci si persoanelor incepatoare.

  3. Functionalitatea reprezinta un punct cheie pentru succesul unui magazin online

  4. Atunci cand un utilizator acceseaza magazinul dumneavoastra online, acesta nu trebuie sa fie intampinat de nici un fel de “suprize neplacute”, ci trebuie sa isi poata finaliza cu minimum de efort cumparaturile. Astfel, este mai mult decat necesar ca toate paginile online – parte componenta a magazinului online sa fie functionale, sa comunice clar persoanei ce viziteaza site-ul ce se asteapta de la aceasta si sa ii permita realizarea tuturor functiilor promise.

    Totodata, compatibilitatea magazinului online este un alt aspect ce trebuie avut in vedere. Fie ca utilizatorul acceseaza de pe un anumit browser sau de pe un anumit dispozitiv, este important ca fiecare pagina sa fie afisata corect si intr-un timp cat mai scurt.

  5. Magazinul online trebuie sa fie interactiv si sa atraga utilizatorii

  6. Ganditi-va la reactia proprie pe care o aveti atunci cand accesati un site web sau o pagina online care cuprinde mult prea multe informatii, in care va pierdeti pana ajungeti la partea dorita si care nu va surprinde deloc placut.

    Ei bine, cu cat magazinul online este mai interactiv si mai orientat spre cerintele, preferintele si nevoile utilizatorilor finali, cu atat va beneficia de un plus de valoare in ochii acestora si se va pozitiona in topul preferintelor lor.


Bineinteles, aspectele mentionate mai sus reprezinta doar o mica parte din caracteristicile unui magazin online de succes. Astfel, daca ati ajuns la concluzia ca toti clientii dumneavoastra merita sa beneficieze de tot ce este mai bun, va asteptam pe site-ul nostru cu oferte de necombatut privind crearea unui magazin online si nu numai. Specialistii nostri va stau intotdeauna la dispozitie cu sfaturi, sugestii utile, dar si cu modalitatile prin care va pot face afacerea sa prospere!